sestdiena, 2013. gada 12. janvāris

The perks of being a wallflower- perfekta filma

Tātad nesen, pēc draudzenes ieteikuma noskatījos 2012. gada filmu The perks of being a wallflower. Filmā ir apkopots viss labākais- aktieri, mūzika, vietas, pārdomas, sižets un nobeigums. Filma nav viena no tām aizraujošajām action filmām, bet gan izcila, padomāt rosinoša drāma. 
  Filma ir par ir par piecpadsmit gadus veco Čārliju, kurš vidusskolā ir jauniņais. Skolā mācās arī viņa māsa, bet viņu savstarpējās attiecības ir sarežģītas. Kādu dienu Čārlijs
satiek vecāko klašu skolēnus – Semu un  Patriku. Semas skaistums puisi aizrauj, bet puiša klātbūtne liek Čārlijam domāt, ka meitenei jau ir attiecības. Viņš jūtas atvieglots, kad uzzina, ka Sema un Patriks patiesībā ir tuvi radinieki. Turklāt Patrikam meitenes nemaz neinteresē, jo viņš ir gejs. Sema diezgan ātri pamana, ka Čārlijs lolo pret viņu siltas jūtas, tāpēc meitene steidzas brīdināt par to, ka starp viņiem nekas nevar sanākt un iesaka Čarlijam, lai viņš savas siltās jūtas apslāpē. Tomēr, jo vairāk šīs jūtas apslāpē, jo lielākas tās izaug.
 Grāmata ir sacerēta 1999.gadā, bet, manuprāt, tā ir ļoti aktuāla arī mūsdienās.  Liela daļa romāna ir veltīta tādiem tematiem kā sekss, narkotikas, mīlestība, ģimene, bailes, draudzība, homofobija, vardarbība un nodevība. Tieši atklātības un satura dēļ grāmata bieži vien atzīta par jauniešiem nevēlamu, bet tā būtu jāizlasa katram jaunietim un arī viņu vecākiem šīs grāmatas izlasīšana nenāktu par sliktu. Reāla mūsdienu jauniešu dzīves garša, ko izjust, skatoties filmu, un kas par pēcgaršu pēc tās noskatīšanās.... Tik spilgtu varoņu kā Čārlijs literatūrā ir maz. Patiešām unikāls, mazliet dīvains, bet patīkams tēls. 
  Turklāt, cik labi ir atlasīti aktieri. Emma Vatsone ir viena no manām mīļākajām aktrisēm, kurai ir raksturīga dažādība filmās, turklāt katrs tēla atveidojuma viņai padodas nevainojami. Bet Logans Lermans- īsts smukulītis, kas ir atveidojis Persija Džeksona lomu visiem mums zināmajā filmā. Ari mazzināmais Ezra Millers atveido savu dīvaiņa, geja lomu ļoti, ļoti labi. 
  Es nesaprotu, kapēc šo filmu Latvijā neekranizē, jo tā ir daudz vērtīgāka par daudzām filmām, ko tagad rāda kino. Viennozīmīgi iesaku šo filmu un novērtēju to uz 100 ballēm no 100, jo tā ir ne tikai noskatīšanās vērta, bet arī iemesla mainīt kaut ko savā dzīvē. Izcili!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru