sestdiena, 2013. gada 19. janvāris

Zobu kopšana

Šodien aizdomājos par to, ka varētu uztaisīt rakstiņu par zobu kopšanu, jo tādi ir samērā reti sastopami. Tāpēc šodien par manu zobu pilno kopšanu un produktiņiem.

1.solis- notīrīt zobus. 
Lietoju EDEL white zobu pastu un zobu birsti. Ļoti laba kvalitāte abiem un labs rezultāts- zobi paliek ar laiku nedaudz baltāki. Ik pa laikam lietoju arī Colgate Max White One, bet rezultāts- tikai tīrāki zobi, ne baltāki. EDEL zobu pastu ar birsti dabūju no māsas krājumiem, jo viņa strādā zobārstniecības klīnikā, tāpēc viņai ir pieejami jaunākie produktiņi. Zobu birste domāta jutīgiem zobiem, tāpēc daudzas smaganu problēmas pazuda, kad sāku lietot šo birsti. Esmu apmierināta, bet vēlos pamēģināt dažādas zobu pastas un birstes.




2.solis- nodiegot ar zobu diegu
Jau 2 gadus lietoju Oral-B zobu diegu. Tas ir plāns, kas neveicina smaganu asiņošanu, neslāņojas un garšo pēc piparmētrām. Drogās maksā ap 2 latiem un pietiek uz ilgu laiku. Agrāk nediegoju zobus, bet pēc zobārstes ieteikuma sāku to lietot, jo tas labi iztīra zobu šķirbas.


3.solis- izskalot mutes dobumu un zobus ar skalošanas līdzekli.  
Tātad tagad lietoju Beauty Formulas Active 6 in 1 zobu skalošanas līdzekli. Tas līdz galam attīra zobus, kur tos nenotīra zobu birste, saglabā smaganu veselību, atsvaidzina elpu un uztur tīru vidi mutes dobumā. Agrāk lietoju Listerine 6 in 1 līdzekli, kas ir ievērojami dārgāks, bet šis mani arī apmierina.


4.solis-Iedzert flora tableti.  
Šobrīd nevaru atrast manas flora tabletes, lai ieliktu bildi, bet lietoju pa vienai tabletei dienā. Flora tabletes var iegādāties aptiekās. Tās manāmi stiprina zobus un ir nepieciešamas, lai uzturētu veselīgus zobus, bet ik pa laikam aizmirstās iedzert tabletīti.


 + divas reizes gadā es Izmantoju 2 nedēļu balināšanu mājās, izmantojot komplektu Rapid White 1 week tooth whitening system. (bet instrukcijā norādīts, ka var lietot arī 2 ned.) Komplektā ietilpst balinošā zobu pasta, balinošais zīmulis, balinošais gēls un ieliekamās kapes + zobu baltuma skala. rezultāts patīkami pārsteidza, jo zobi palikuši baltāki par apmēram 3 toņiem, tikai šis efekts iz arī jāuztur, lai zobu nedzeltētu. Procedūra jāatkārto 2 reizes dienā, un teikšu, ka smaganas jau pēc 3. dienas sāpēja, jo sanāk visu laiku ņemties ar tiem zobiem un saberzt smaganas, bet nekas, pacietos. Drogās maksā ap 12 latiem.




Paldies, ka izlasījāt.Varbūt tu savādāk kop savus zobus? Kādi produkti tev ir tīkami? :)




2 komentāri:

  1. Skaisti jau ir balināti zobi, bet jāatceras, ka tas pamatīgi bojā zobus. It īpaši ja jau gēnos ir trausli zobi. Zobu malas nodilst un tie var sākt drupt. Protams, ne visos gadījumos.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. it kā uz tā komplekta rakstīts,ka nebojā zobus, bet tomēr labāk retāk šadus izmantot, pati es pirmo reizi izmantoju vasaras beigās un it kā nebija problēmu. Arī ir internetā mīts par zobu balināšanu ar citronu,vispār tas ļoti bojā emaliju un tā vairs neatjaunojas- mana zobārste teica. Taa kaa ar tiem zobiem uzmanīgam vien ir jābūt :)

      Dzēst