ceturtdiena, 2014. gada 4. decembris

„SKDS” un „Institut Esthederm” veiktā aptauja ''Latvijas sieviešu skaistumkopšanas paradumi''

Sveikas!
26.novembrī kafetērijā „Mercato” Francijas kosmētikas zīmola „Institut Esthederm” pārstāvis Latvijā Uldis Veits prezentēja pētījumu centra „SKDS” un „Institut Esthederm” veiktās aptaujas rezultātus par to, kādi ir Latvijas sieviešu kosmētikas lietošanas paradumi, atklājot, ka Latvijā visvairāk laika skaistumkopšanai velta rīdzinieces un krievu tautības sievietes. Pētījuma aptaujas rezultātus komentēja, kā arī ar saviem skaistumkopšanas paradumiem dalījās Dailes teātra aktrises Kristīne Nevarauska, Elīna Dzelme un Ilze Ķuzule-Skrastiņa, kā arī viņu grimētāja un vizāžiste Baiba Bindemane.


Ikvienam pasākuma apmeklētājam bija iespēja saņemt atbildes uz dažādiem ar skaistumkopšanu saistītiem jautājumiem, piemēram, cik gados Latvijas sievietes vidēji sākušas lietot dekoratīvo kosmētiku, cik ilgu laiku dāmas ik dienas velta skaistumkopšanai, kādi kosmētiskie līdzekļi daiļā dzimuma pārstāvju acīs ir vissvarīgākie u.c. Kā viens no galvenajiem secinājumu izskanēja, ka Latvijā sievietes rūpējas par savu sejas ādu un vizuālo izskatu, jo 86% Latvijas sieviešu skaistumkopšanai ikdienas velta līdz 20 minūtēm dienā.


Kā liecina pētījuma rezultāti, populārākais sejas kopšanas produkts aptaujas dalībnieču vidū ir kopjošs krēms. Tāpat 17% Latvijas sieviešu savu ikdienu nevarētu iedomāties bez attīroša līdzekļa, piemēram, pieniņa, micelārā ūdens, losjona, putām vai ziepēm sejai. Taču līdzās sejas kopšanas līdzekļiem Latvijas daiļā dzimuma pārstāves ir iecienījušas arī dekoratīvās kosmētikas produktus. Analizējot pētījuma rezultātus, var secināt, ka 34% aptaujāto dāmu dekoratīvās kosmētikas maciņā vissvarīgākā lieta ir tieši skropstu tuša, bet 18% priekšroku dod kvalitatīvai lūpukrāsai. Interesanti, ka, palielinoties respondentu vecumam, samazinās skropstu tušas nozīme, bet pieaug kvalitatīvas lūpukrāsas popularitāte.

Interesanti, ka vairāk laika sejas procedūrām velta tieši krieviski runājošas sievietes – ja vairāk par 20 minūtēm dienā savas sejas kopšanai velta 17% krieviski runājošo sieviešu, tad tādu pašu laiku pie spoguļa pavada tikai 7% no aptaujātajām latvietēm.


Tāpat pētījuma rezultāti atklāja arī sieviešu vecumu, kurā sievietes uzsākušas lietot dekoratīvo kosmētiku. Lielākā daļa jeb 38% Latvijas sieviešu dekoratīvo kosmētiku regulāri sākušas lietot 17 līdz 20 gadu vecumā. Gandrīz tikpat jeb 37% sieviešu to sākušas darīt 14 līdz 16 gadu vecumā, bet salīdzinoši vēlāk (pēc 20 gadu vecuma) dekoratīvo kosmētiku sākušas izmantot 15% aptaujas dalībnieču. Jāpiezīmē arī tas, ka Rīgā un Kurzemē Latvijas sievietes ir sākušas kosmētiku lietot visagrāk, bet visvēlāk – Zemgalē mītošās dāmas.

Stāstot par saviem skaistumkopšanas paradumiem, Dailes teātra aktrise Kristīne Nevarauska apliecināja, ka darba specifikas dēļ kosmētikas līdzekļu lietošanai ir liela nozīme viņas dzīvē: „Stress, neregulāras un nesabalansētas maltītes, kā arī skatuves grims, kas ik dienas rotā seju, atstāj negatīvas sekas – sejas ādas stāvoklis pasliktinās, tā ir nogurusi, un rodas grumbas. No rīta, pie spoguļa sasveicinoties ar savu seju, redzu, ka jāpārstāj koķetēt ar savu vecumu! Savos 33 gados saprotu, ka nav vairs tie gadi un tāds dzīves ritms, kas ļautu man lietot tikai mitrinošos krēmus. Man ir nepieciešama profesionāla un manai sejas ādai piemērota kosmētika, kas ne tikai mitrina, bet arī noņem rīta tūsku ap acīm, izlīdzina grumbas un ļauj sejas ādai atjaunoties.”


Dailes teātra aktrise Elīna Dzelme norāda: „Ātrs un efektīgs rezultāts ir pats galvenais faktors, kas man ir svarīgs ikvienā dzīves aspektā. Arī kosmētikas jomā. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka „Institut Esthederm” celulārais ūdens ir mans iecienītākais skaistumkopšanas līdzeklis, jo, to lietojot, es redzu un jūtu rezultātu acumirklī. Kosmētikas izvēle ir ļoti būtiska, jo kosmētikai būtu jāsniedz sievietes sejas ādai labums, nevis pretēji – jākaitē tai.”

Šim apgalvojumam piekrīt arī Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule–Skrastiņa, kura atklāja, ka viņas sejas āda ir īpaši jūtīga un alerģiska: „Kosmētikas izvēle man ir ļoti būtiska un pat problemātiska, ko ietekmē mans alerģiskums, tāpēc neriskēju un nelietoju jau iepriekš nepārbaudītus kosmētikas līdzekļus. Tieši tāpēc zinu, cik svarīgi ir izvēlēties profesionālu un sejas ādai piemērotu kosmētiku, kas palīdz un atjauno manu sejas ādu ar tādiem līdzekļiem, kas ir dabīgi un maigi ādai.”

„Kosmētikas izvēle ir ļoti būtiska ikvienai sievietei, it īpaši aktrisēm, kuras vidēji par 80% biežāk un intensīvāk lieto dekoratīvo kosmētiku un biezu grimu. Šādos gadījumos ideāls risinājums ir celulārais ūdens, kuru izmantojam gan pirms, gan pēc grima uzklāšanas, lai tas ne tikai atsvaidzinātu un mitrinātu sejas ādu, bet arī padarītu grimu noturīgāku. Tāpat, lai maigi un reizē kvalitatīvi attīrītu ādu no biezās grima kārtas, bieži izmantojam micelāro ūdeni,” pieredzē dalījās grimētāja un vizāžiste Baiba Bindemane.


Kā atzīst Francijas zīmola „Institut Esthederm” pārstāvis Latvijā Uldis Veits, ikvienai sievietei ap 30 gadu vecumu svarīgi regulāri kopt savu sejas ādu, pastiprināti pievēršot uzmanību tās mitrināšanai: „Priecē, ka Latvijas sievietes prot pareizi rūpēties par savu skaistumu un apzinās prioritātes ikvienā vecumā. Kā rāda pētījuma rezultāti, lielāko uzmanību sievietes pievērš tieši rūpēm par ādas veselību, atbilstošu sejas ādas attīrīšanu, kā arī pabarošanu ar kopjošu krēmu. Tāpēc esam gandarīti, ka varam Latvijas sievietēm piedāvāt jauno Francijas zīmola „Institut Esthederm” kosmētikas līniju „Active Repair”, ko dēvējam par sievietes „ādas arhitektu”. Šīs līnijas produkti sniedz ādai tādas dabīgas izcelsmes vielas, kas jau ir pašas sievietes ādā, nodrošinot pilnvērtīgu un efektīvu mitrināšanu un atjaunošanu, kas ir būtiska tieši ap 30 gadu vecumu.” 


Pasākums patiešām bija ļoti jauks un interesants. Paralēli visam tam, ko ikdienā domājam par sieviešu skaistumkopšanas paradumiem, varējām uzzināt patiesos rezultātus un statistiku, kas parāda to, ka sievietes nemaz nevelta tik daudz laika savam izskatam un sejas kopšanai. Pierādījās mana hipotēze par tušas nepieciešamību sievietes ikdienā, pati bez tās nevaru iztikt. Ļoti interesanti arī likās tas, ka tika uzaicinātas Dailes teātra aktrises, kas sniedza savu viedokli par pētījumu un jaunajiem produktiem, jauki, kad var uzzināt tik daudzu sieviešu viedokļus!
Kā arī ļoti interesanti likās jaunie Institut Esthederm Active Repair produkti, Celulārais ūdens un Derm Repair Serums, par kuriem arī drīzumā būs raksts!

P.R.A.E nodrošinātie informatīvie materiāli un foto

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru