pirmdiena, 2015. gada 7. decembris

Ziemassvētku sērija #1 DIY Piparkūku lattes recepte

Sveikas!
Nāk Ziemassvētki un teikšu godīgi, esmu jau pilnībā šajā pirmssvētku burvībā un noskaņojumā, kaut gan aiz loga pluss grādi un nevienas sniegpārsliņas. Šodien parādīšu vienu ļoti gardas kafijas recepti, kuru atklāju pati nesen un dzeru to ļoti bieži,un tā ir piparkūku latte, kas,manuprāt,pat garšo labāk nekā Coffee Inn vai Costā nopērkamā! Tad nu skatāmies...


Tā kā pēdējā laikā kafiju centos daudz nedzert, dzēru daudz tējas, bet vienā brīdī apnika un izdomāju uztaisīt kādu neierastu kafiju, pieliku klāt kanēli, kakao un vēl šo to un biju izbrīnīta, patiešām garšo pēc piparkūkām un nu nedaudz uzlaboju recepti un voilā!



Nepieciešamās sastāvdaļas (uz vienu regulāra izmēra krūzi):

♥Kafija 2 tējk. 
♥Verdošs ūdens 1/2 krūzes
♥Piens 1/2 krūzes
♥100% kakao pulveris 1 tējk.
♥Kanēlis 1/3 tējk.
♥Krustnagliņas 5-6 gab
♥Sauja mini zefīriņu jeb māršmalovu
♥Cukurs pēc garšas
(var pielikt klāt arī nedaudz vaniļas cukura)
Ja vēlas, arī putukrējums :)


Krūzē saber visas sausās sastāvdaļas (kafiju, kanēli, kakao, krustnagliņas un cukuru), pielej verdošu ūdeni, samaisa, dod 2-3 min nostāvēties, izņem krustnagliņas un pielej pienu. Pasniedz ar mini māršmaloviem (un putukrējumu, ja kārojas kas saldāks :))


Tad-ā! Un ziemīgais gardums ir gatavs, lielisks, kad nepieciešama enerģija vai vienkārši gribās kaut ko gardu aukstajā ziemas vakarā :)
Protams, recepti var mainīt un papildināt pēc paša vēlmēm, tas ir tikai mans variants un katru reizi kafija sanāk nedaudz citādāka nekā iepriekšējo reizi, jo recepte ir aptuvena. :)
Vēl iesaku paeksperimentēt un pielikt klāt rīvētu apelsīna miziņu vai kādu gardu liķieri, lai ir pavisam gardi!


Bučas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru