svētdiena, 2016. gada 10. janvāris

DIY: ādas lutināšana aukstajā laikā - skrubji un maskas

Sveikas!
Tā kā ziemas periodā āda kļūst sausāka un nepieciešama papildus kopšana un barošana, izdomāju izveidot rakstu, kā es ar paštaisītu dabīgu skrubju un masku palīdzību uzturu ādu kārtībā. Pamīšus ar dabīgajiem līdzekļiem lietoju arī veikalā nopērkamos, bet cenšos pēc iespējas vairāk ādu skrubēt un barot, lai tā nebūtu sausa un raupja, seju cenšos attīrīt ar maskām un pīlingiem. Visvairāk pievēršu uzmanību lūpām, rokām, elkoņiem, sejai un dekoltē zonai...

Šodien parādīšu 3 receptes  - 2 skrubjus un 1 masku, kas palīdzēs ādu attīrīt un pabarot ziemas periodā un ne tikai. Pati es šis receptes esmu izmēģinājusi un regulāri izmantoju, īpaši nedēļas nogalēs, kad atliek vairāk laika sevis lutināšanai. Vēl vēlos pieminēt, ka šīs receptes der visiem ādas tipiem, sastāvdaļas var mainīt, aizvietot un papildināt ar sev vēlamām, es piedāvāju tās, kādā veidā lietoju es. Katrā receptē izmantoju arī kādu dabīgu eļļu, ko skaistumkopšanā izmantoju jau vairākus gadus. Tad nu sāksim!

1.  Mandarīnu - cukura skrubis ķermenim

Nepieciešams:
♦ Cukurs
♦mīļākā mitrinošā dušas želeja (manā gadījumā Dove GoFresh mandarīnu/tiare ziedu dušas želeja)
♦ Vīnogu kauliņu eļļa
♦ Mandarīns (miziņa)

Pagatavošana: bļodiņā ieber cukuru (tik, cik nepieciešams vienai reizei), pielej apmēram ēdamkaroti vīnogu kauliņu eļļas, divas ēd.k vai vairāk (atkarībā, cik biezu skrubi gribat) dušas želejas, un iepriekš sarīvētu mandarīna miziņu. Visu samaisa un lieto uzreiz :)



Šāds skrubis, pateicoties cukuram, palīdzēs ādu attīrīt no atmirušajām ādas šūnām, dušas želeja ādu attīrīs no taukvielām un padarīs skrubi vienmērīgu (cukurs nebirs nost no ādas lietošanas laikā), vīnogu kauliņu eļļa ādu pabaros un nedaudz palīdzēs cīnīties ar nevienmērīgu ādas toni un problēmzonām, savukārt mandarīna miziņa dos patīkamu aromātu un uzlabos garastāvokli. Skrubis ir viegli pagatavojams un padara ādu patiešām maigu un patīkamu, ja nepieciešams, lieto pēc tā arī losjonu.

2. Lavandas - cukura lūpu skrubis

Nepieciešams:
♦ Cukurs
♦ Medus
♦ Mandeļu eļļa
♦ Lavandas ēteriskā eļļa
Plastmasas uzglabāšanas trauciņš

Pagatavošana: cukuru (apm. 1 ēd.k.) un 1. tejk. medu sajauc bļodiņā un pa pilienam pievieno 1 tējk. mandeļu eļļas un 3-4 pilienus lavandas eļļas. Visu kārtīgi samaisa un ieliek plastmasas trauciņā ar vāciņu, lai varētu skrubi arī uzglabāt.



Šāds burvīgs lūpu skrubis ir pilnībā dabīgs, padara lūpas gludas, labi tās pabaro un mitrina. Ja nepieciešams to var uz lūpām arī uz kādu laiku atstāt, lai eļļas iedarbotos labāk. Cukurs nogludina, medus atjauno sausu ādu, mandeļu eļļa baro, bet lavanda dod patīkamu aromātu un nomierinošu efektu, īpaši pirms miega. :) Šī būs arī lieliska dāvana kādam mīļām cilvēciņam.

3. Auzu pārslu- medus sejas maska


Nepieciešams:
♦ 1 ēd.k auzu pārslu
♦ 1 tējk. medus
♦ 2 ēd.k. verdoša ūdens
♦ daži pilieni mandeļu eļļas
♦ daži pilieni vīnogu kauliņu eļļas

Pagatavošana: bļodiņā ieber auzu pārslas, aplej ar pāris ēd.k. verdoša ūdens, ļauj pāris min nostāvēties, tad nedaudz samīca ar karoti vai piestiņu, pielej medu, dažus pilienus abu eļļu un kārtīgi samaisa līdz vienmērīgai konsistencei un voilā!


Šāda maska dziļi attīrīs sejas ādu, to palīdzēs izdarīt auzu pārslas, kas ir īsts glābiņš problemātiskai ādai, bet der arī sausai un jutīgai. Medus atjaunos ādu, sašaurinās poras un eļļas to pabaros un mīkstinās. Masku vislabāk skalot ar siltu ūdeni, lai tā vieglāk nonāktu nost, pēc tam ieteicams seju noskalot ar aukstu ūdeni, lai aizvērtu siltā ūdens atvērtās poras. Vēl ir opcija auzu pārslas samalt pirms lietošanas un neapliet ar karstu ūdeni, tādā veida sanāks lielisks skrubis- maska.
___________________________________________
Vēl vēlos pieminēt Latvijā ražotās eļļas, šajā gadījumā Elpis, kas ir nopērkamas daudzviet, tajā skaitā arī Drogās. Tās ir 100% dabīgas eļļas - pieejama ļoti liela gan kosmētisko, gan arī ēdamo eļļu izvēle par saprātīgām cenām. Regulāri iegādājos rīcineļļu skropstām, aprikožu un mandeļu eļļu, vīnogu kauliņu eļļu (laba pēc sauļošanās) un vēl laikam iegādāšos vakara prīmulas eļļu un dažas ēteriskās eļļas.

Cerams, ka raksts patika un bija noderīgs. Atzīšos, kad rakstīju šo rakstu, pati sēdēju ar auzu pārslu masku uz sejas, jāiet tik skalot nost! :D 
Tad nu uz redzīti un lai jauka svētdiena!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru